Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2009 04:38 - Тъжната истина
Автор: dorichela Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4805 Коментари: 24 Гласове:
16

Последна промяна: 05.11.2009 04:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

             Вдъхновено от поста на zlika.  Сега е момента всички родолюбци и националисти да скочат и да ми изгризат врата. Или спокойно да ме целят с тежки предмети от разстояние. Няма да се сърдя! 

             Защото истина е, че ние се дупим на всеки, които ни подхвърли някой лев.. Дори стотинки. Напъвахме, напъвахме за Европа да ни вземат, дупихме се, гъзихме се /от което доста ни изклатиха, но това е присъщо за нас/ и гледахме само към Еврофондовете. Да де, не ние а тези, които си ги усвоиха. Мхм.. А ние, българите, сме щастливи европейци! Въшки...

            Продаваме се за жълти стотинки и на всичкото отгоре сме щастливи! Ние самите не се ценим, та другите ли да ни ценят? Ставаме трафиканти, сводници, продаваме оръжия.. Не сме само ние, не споря за това, но защо винаги има българска следа? На-вся-къ-де! Де що има мизерийка...

            Какво знаят чужденците за България /не от нашия континент, на тях им е пределно ясно какви сме/? Някои са чували за футболистите ни от старото поколение и за Митко Бербатов от новото /благодаря ти, Митко, за което!/. Чували са и вероятно за кисело мляко и че имаме хубава природа, което е така, но и че занемаряваме много от потенциала на ресурса, което е още по-вярно. Мерим се по цени с курорти в Гърция и Турция, а предлагаме много по-ниско качество. И не защото нямаме.. Което е жалко!
            А напоследък научиха, че раждаме децата си на 11, че живеем в колиби, но с дограма, че сме доста мургави и сме като стадо! Страхотно! А малко преди това научиха за детските ни домове, за корупцията ни, за филма Баклава /който не съм гледла, но само от рекламите се вижда, че отразява грозната действителност/,за какво още?? Нещо хубаво? Не мога да се сетя... Ако не е някой спортист да ни прослави, няма какво друго...

            Наивници сме. Вярваме, че всиииичко ще се оправи. Може би /ей ме и мен – наивница и все още имаща капка вяра/. Има хиляди свястни хора в България и въпреки това сме в катастрофално състояние /Злика, тук малко перефразирах израза ти за яките копелета в България, ама е мноооооооого верен!/. Защо ли? Защото има такива които без наше съгласие ни продават. И една шепа хора в случая са белите лястовици, пролет не правят. Няма да навлизам в тая тема, на всеки му е ясна и всеки си прави изводите. А ако не е, нека се огледа.

           Служим за пример как не трябва да се правят нещата.. Да видим, ще има ли промяна?

 


П.П. Преди ми ставаше тъжно като видя такива клипчета, които носят лоша слава на България. но сега осъзнавам, че са истина и колкото по-бързо го приемем, толкова по-скоро може би ще се осъзнаем и ще предприемем нещо в тази насока, така че нещата да се променят към добро! И в тоя случай  репликата "няма лоша реклама" не важи!




Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Хубав край - хубави хора :-D
05.11.2009 04:51
\m/
//
цитирай
2. dorichela - Злика,
05.11.2009 04:54
напомняш ми на една песен... Столична май се казваше ;)
цитирай
3. malkiatprintz - За клипчето – не че другите не тър...
05.11.2009 06:02
Еее, чак пък тежки предмети... хехехе.... спокойно, не тичай на зиг-заг, няма да те целим с нищо :)

За клипчето – не че другите не търгуват с оръжие, но сякаш го правят по-внимателно и не се дънят.

А на въпросът: "Какво знаят чужденците за България (...) Нещо хубаво? Не мога да се сетя." – ами има и такъв момент, че чужденците може и да знаят някои хубави работи, но ние не ги знаем. Например колко души знаят, че цялостната реставрация на старата гара в Антверпен (която е една от четирите най-красиви в света) е поверена на български архитект – Ивайло Вутов?

http://www.stroitelstvo.info/architecture/2009/10/02/793813_bulgarski_skulptor_se_razpisa_vurhu_garata_v_antverpen/

А за човека-паяк Иван Кристов, който, в Канада, създал голяма компания за ремонт на дограми, покриви и фасади на небостъргачи (ако не ме лъже паметта, в цял Монреал, неговата беше единствена, поне до преди време), и непрекъснато го викат при спасителни операции в трудно достъпни височинни места?

http://new.standartnews.com/archive/2005/07/04/society/s4485_7.htm

А това, че в Церн, Швейцария, около 50 българи работят по различни програми за Големия адронен колайдер?

http://soubeloslav.com/index.php?option=com_content&task=view&id=173&Itemid=2

Вероятно могат да се намерят и други българи по света, които са ценени и уважавани, но информацията у нас или не се разпространява, или ако е била разпространена, никой не й е обърнал внимание. Може би е до манталитет: когато ни покажат нещо хубаво, клатим глава и подминаваме, а когато ни извадят кирливите ризи, веднага наостряме уши.

Относно това, че: "Напъвахме, напъвахме за Европа да ни вземат, дупихме се, гъзихме се /от което доста ни изклатиха..." – ами лично аз не мисля, че те са ни изклатили, а че ние сами си се изклатихме. Какво са ни клатили, че ни давт пари, които управниците и всичките им шуренайки, в желанието си да ги откраднат, не са ги използвали по предназначение и от Европата са казали: "Ми като не ги щете, ние си ги взимаме". Да си видяла просяк, на когото, като му пуснеш левче, ще го домързи да се наведе да си го вземе и ще го остави вятърът да го отвее?

Но си напълно права, че: "И една шепа хора в случая са белите лястовици, пролет не правят." Както и с това, че колкото по-бързо схванем, че лошата слава си е лоща слава, то "толкова по-скоро може би ще се осъзнаем и ще предприемем нещо в тази насока, така че нещата да се променят към добро". Дано.

:):):)
цитирай
4. анонимен - Ехоооо
05.11.2009 06:22
не наричай емигрантите българи ;)
цитирай
5. анонимен - Българите
05.11.2009 08:51
сме свикнали да се предаваме един на друг. Завистта - това е най - грозната ни черта. Кой предаде Левски - българин. Кой уби цар Калоян - българин. И защо - заради завистта.
Ако преодолеем тази наша черта - вярвам че всичко ще се оправи.
Не че само в България се краде от фондове - навсякъде по света го правят - но го правят с финес и не толкова нагло.
А съм съгласна с Малкият Принц , че има Българи, които славят родината ни и трябва да се гордеем с тях и да има информация за тях в бълг медии, а не само за трафиканти, за Баклава...........
цитирай
6. vasilan - още ли има хора
05.11.2009 10:20
на който им пука за булгаристан ? на мен отдавна - НЕ, макар че като се замисля всичките дивотии които съм свършил тука :) и ми се е разминало май не е толкова зле . поздрави за патеиотите
цитирай
7. teachme - Като изляза навън...
05.11.2009 11:11
ще пиша оттам за имиджа на Родината:)
Още преди да замина ми е носталгично,
че не знам...:(
цитирай
8. dorichela - Фил,
05.11.2009 11:36
хубаво, ама тия неща които ги казваш са.. хм... доста одавна :) Напоследък нещо хубаво да си чул? :):):) Ей така за цяла България? Не за единици българи? :):)
цитирай
9. dorichela - Анонимен,
05.11.2009 11:38
дори да вземат чуждо гражданство, те са си българи.. Това не може да се промени. Друг е въпроса дали се променят и успяват да превъзмогнат българщината :)
цитирай
10. dorichela - Дарлинг,
05.11.2009 11:40
много ясно, че се краде навсякъде. Далеч съм от мисълта,че други са перфектни, но там да кажем крадат, крадат, но така, че остава, правят каквото е нужно с парите и хората са доволни, и другите също. Ама тук дето викаш е чак нагло!
А единиците българи, с които можем да се гордеем днес, рядко се чува за тях по медиите /освен за Митко Бербатов - браво, Митко!/ :) Не, че и него не го плюят за щяло и нещяло,ама завист голяма...
цитирай
11. dorichela - Василане,
05.11.2009 11:41
абе намират се и такива хора дето им пука.... Поне малко... :)
цитирай
12. dorichela - Тийч,
05.11.2009 11:43
дано да не се разочароваш от имиджа ни навън! ;)
цитирай
13. malkiatprintz - хубаво, ама тия неща които ги казваш ...
05.11.2009 14:22
dorichela написа:
хубаво, ама тия неща които ги казваш са.. хм... доста одавна :) Напоследък нещо хубаво да си чул? :):):) Ей така за цяла България? Не за единици българи? :):)


За другите може и да са по-отдавна, но новината за реставрацията на гарата в Антверпен е от преди два месеца. Тогава завършиха реставрирането й. Поне за гари и влакове имам представа ;)

А какво значи за цяла България? Какво хубаво си чула например за Италия напоследък? :)
цитирай
14. dorichela - Фил,
05.11.2009 16:02
за гарата хубаво, ама.... По принцип сме си кофти :) И определено ако се поразровя, ще намеря повече хубави неща за Италия, отколкото за България :)
цитирай
15. soleilelle - Дори, ако повече хора осъзнаят т...
05.11.2009 23:54
Дори, ако повече хора осъзнаят твоето ,,п.п. ,,може би по-скоро отколкото мисля ще се оправим :)
като под,,оправим,,имам предвид че ще ги стигнем(ех,представяш ли си :) )напр. швейцарците :) да ти кажа (на ушо) все си мисля че американците са по-зле от нас,и аз не знам защо ;)
цитирай
16. dorichela - Солейче,
05.11.2009 23:55
пфу, а дано да ги стигнем!! :):) А американците не са по-зле... много са си айляци те :):):)
цитирай
17. ka4ak - Добро утро!
06.11.2009 08:05
те манерките са ни за набиване!Ценностната ни състема се е скапала и продължаваме ли с непукизма,язък че 13 века,името ни никой не е успял да смени!:(((
цитирай
18. dorichela - Качак,
06.11.2009 12:29
продължавам да твърде, че живеем на стари лаври,че сме велика нация.. Изобщо не сме... били сме, но в минало време...
цитирай
19. rat - Ужасен постинг, но не бих си правил ...
06.11.2009 20:14
Ужасен постинг, но не бих си правил труда да хвърлям по теб каквото и да било. В България е пълно с хора като теб, на пълчища са. Те са винаги песимисти и за тях България е най-ужасната държава в света. Имало навсякъде българска следа, еми ще има, нали българи мислещи като теб са кореспонденти на чуждестранни списания и вестници, и за да се правят на интересни пишат какви ли не ужасии за България. Режисьори мислещи като теб, правят филми като "Граница" и "Баклава". Има и една друга група българи, но те са по ужасният "вид", те плюят и клеветят по родината си, за да се направят на интересни пред чужденците, те са адски жалки милите. С какво е известна България, хахахахаха, какво да ти кажа, пред мен подобен въпрос не стои, България за мен е красива и топла страна, а за мен тя е известна с моите приятели и с всичките мои спомени (и хубави и лоши). Ходил съм доста в чужбина, и трябва да споделя, че наистина по-добре са уредени някои неща, но там не е моят "СВЯТ".
Гледах една емигрантка в шоуто на слави, май някаква певица беше, та същата като дошла тук с нейните колежки от групата, първото нещо, което им казала било да си пазят чантите. Било пълно с джебчии. Преди година ходих в Амстердам, там имаше табели да се пазим от джебчии.......имам още адски много примери и сравнения, че ние далеч не сме най-лошата държава за живеене, но твърде много хора в България страдат от "Алеко-Константиновия" синдром, при цялото ми уважение към този писател, но това е друга тема.
цитирай
20. dorichela - Рат,
06.11.2009 21:16
аз също имам приятели, които обожавам, които са тук. Имам и такива, които са в чужбина. Но в случая те са просто едно прекрасно нещо на фона на жалката ни държавица :)
И изобщо дори не засягам темата за джебчиите тук, в този пост... А за цялостната ситуация на малката държава, която се продава на всеки, който иска да я купи.. За жалост. И въпреки всичко казах, че има още млако останал оптимизъм в мен и се надявам някой ден положението да се промени. И не казвам, че РОДИНАТА не е красива, напротив! КАзвам, че просто ДЪРЖАВАТА ни не струва :) Има разлика:)
цитирай
21. rat - Самото определение, което даваш, а ...
06.11.2009 21:28
Самото определение, което даваш, а именно - "държавица", означава, че ти не уважаваш достатъчно своята РОДИНА. Беза държава няма и родина. Държавата е България. Родина като понятие без да има държава не съществува, освен, ако не искаш родина да ти е някой остров или континент. Какво и толкова на цялостната ситуация, с кои страни я сравняваш. Не бива да караш опел и да го сравняваш с мерцедес, ще се почувстваш като гнида, сравни го с дачия и самочувствието ще извира от всякъде. хахахахаха Това беше шега. Ти сама си отговори защо не можем да се оправим, ЗАЩОТО НЕ УВАЖАВАМЕ ДЪРЖАВАТА и всички нейни ИНСТИТИУЦИИ. Изброй на пръсти развитите и стойностни демокрации и ще разбереш, че там държавата и нейните органи имат нужното уважение. Не казвам пълно уважение и доверие, но в рамките на санитарния минимум. Стой и чакай положението да се промени, ама ако зелето не се така не втасва добре.
цитирай
22. dorichela - Рат,
06.11.2009 21:41
много време вярвах на тия институции и им имах доверие, но видях, че нещата не се получават. Какъв шанс за развитие имам тук, айде да видим? Кажи ми, колко хора работят по специалността си? И колко се принизяват, само и само да изкарат пари? Държавата не цени народа си, народа защо да я цени? :)
цитирай
23. rat - Загледах се във ВИП денс. . . . . . . . . ...
06.11.2009 22:34
Загледах се във ВИП денс.........хахахахах.
Борба му е майката. Всеки ден ние трябва да се борим с тези държавни институции, те няма сами да станат добри. Така повярвай ми е било във всички настоящи развити демокрации. Държавата не е имагинерно понятие. Държавата е всеки един от нас. Защо всички трябва да работим по специалността си, да не мислиш, че на запад с изключение на медиците и юристите всички си работят по специалността, та там дори понякога слабо севълнуват от дипломата ти. Пускат те и ти или ставаш за нещо или си заминаваш със скоростта на светлината. Тук има твътрде много вишисти, навъдиха се всякакви специалисти по всичко. Аз работя 30 % по специалността си, но често знам повече от хората, които работят точно по специалността си. И искам от опит да ти кажа, в цял свят нещата стават с контакти, с добри контакти, но след това, ако видят, че ти си некадърен, те изритват независимо от контактите ти. То и тук вече става така. Важното е да обичаме страната си, независимо от всичко, което се случва. Само така можем да я променим.
(май и аз не си вярвам много много, ама изпих три бири докато ги гледам тази танци-манци и май започна да ме избива на патриотарство.....хахахаха)
цитирай
24. dorichela - Рат,
06.11.2009 22:39
бе боря се, боря се,ама писва! Лошото е,че тук сме специалисти по всичко, но не и по това, което трябва.. :) Айде наздраве ти и някой ден пак ще си говорим на тема държава :) Защото точно в момента аз и ти и нашите приятели не може да направим нищо. Уж го правим като си даваме гласа за някой, който да го прави, ама да видим :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dorichela
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3891384
Постинги: 496
Коментари: 14852
Гласове: 43609
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031