Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2010 03:56 - Семейство. Я пак!?
Автор: dorichela Категория: Лични дневници   
Прочетен: 15913 Коментари: 113 Гласове:
54

Последна промяна: 23.03.2010 04:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           Това е последната дума, с която трябва да опишат поредния Биг Брадър. Нямаше да го гледам. Уж. Нямаше и къде. Докато един приятел не ми цъкна линк от Вибокс /кога го дадоха, кога го записаха, кога го качиха?!?!/ и взех, че се загледах.
           Семейство номер едно. Тя българка, той италианец. Живеят разделени. Ама не, щото не се обичат, не се бъркайте. Той има фирма в Швейцария и всяка седмица праща колет на детето и кинти на мама, която е бивш еротичен модел. За по-малко от минута успя да профука 30 бона за бижута в мола. Детето, на около 5, отговаря на команда "позирай", както и разпознава голи снимки на майка си по списанията. При влизането в къщата, определени като "богати" /тоя сезон ще ги делят на богати, заможни, средна класа и под средна класа/, им дадоха 2500 лева бюджет, при получаването на които жената попита "Това за деня ли е?". 
            Още при вида на първата двойка си казах - ако това е семейство - аз съм лукова глава... Легализирана проституция! Ама коя съм аз да съдя... Продължавам да гледам следващите участници /да живее интернет, гледам им само визитките, без досадното мрънкане на Ники Кънчев/. Явно съм мазохистка!
             Двойка номер две. С тайна мисия /че какво е БайБрадър без мисия!?/. Фалшивата реална двойка. Като почти всяко нещо в днешното общество, втората двойка е създадена от две бивши половинки, които се представят за настоящи, нищо, че той има ограничителна заповед да не я доближава на по-малко от 40 метра. Тя участва в името на тяхното дете, за което той не се грижи. Целта - 50 бона, ама не за нея, а за детето й /дали?!/. Човек за пари какво ли не прави.
             Фалшива двойка номер две. Истинската половинка на хубостника, който играе с бившата си, ще бъде половинка с нейния бивш. Тя е на 17 с 3 месечно бебе. На 14 решила, че иска да става майка и тъй като нейния тогавашен приятел и сегашна фалшива половинка смята, че е рано, се разделят. На 16 тя е вече бременна и напуска училище. Твърди, че още обича бившия си и ако той я иска, ще напусне сегашния си мъж и ще се върне при него. Идилия. Изглежда няма против, че той ще е екранната й половинка в тая пародия на семейство.
              Двойка номер три. Не ги помня по хронология, а по впечатление оттук нататък. Тя домакиня барби, той носи парите вкъщи, командва и нарежда. Удря по масата. А сигурно и по нея. Имат една дъщяря, за която той има големи планове. Мале леле, какъв баща и съпруг. той има последната дума за всичко, а на безгласната буква до него, пардон, жена му явно й харесва. Не може да отговори точно защо го обича, ама той бил 100% мъж. Браво!
              Двойка номер четири. Тя Софиянка, живяла на Руския паметник Не знам откога хората живеят в паметници, но щом казва, няма да се съмнявам. Той - морски гларус, понастоящем заврян зет. Имат две деца. Той по професия е отговорник на монтажници, тя.. завършила езикова гимназия. Излизала с доктори и адвокати, ама ей-на. Взела селянин. Култивирала го. Успех с начинанието.
               Двойка номер пет. Тя сервитьорка с 300 лева заплата, той безработен комарджия, алкохолик,бохем и т.н. прекрасни качества. Незнайно как домът им изглежда повече от добре за скромните им доходи. Заедно са от 15 години, но тя е на антидепресанти. В клипа с представянето го замерва с нещо /не, че не заслужава, де/. Той твърди, че ще изчука порнозвездата в къщата /разбрал, че има такава/. Жена му пък се чуди дали да не го напусне. Да ми се обади, ще й подскажа!
             Двойка номер шест. Той е таксиметров шофьор, тя стрийптизьорка. Много -ьорки в тоя сезон, бе! Видяла го в 5 сутринта в някво такси. Той й дал визитка. Обадила му се след 3 седмици и от тогава си го отглежда. Издържа го, облича го, учи го как да се държи в обществото /ама нейното/. Той няма нищо против и е щастлив, че е нейният избраник. Тя му спрята тройки и му дава пари да ги пъха в прашките на други -ьорки. Стрийптизьорки. Семейство, ама какво!
              Двойка номер седем. Той е рецепционист. Тя златотърсачка. Илъгал я, че е богат и й направил дете, за да я задържи. Хитряга! Има 35000 лева заеми от банки, за да й купува дрешки и ботушки. Живеят с родителите му, които не я долюбват. Мама е таньцорка в клуб. И има обожатели, които и купуват пръстени и я канят да живее в чужбина. Не е ясно кой гледа бебето, ама таткото твърди, че мама е супер. А аз съм на път да си прережа вените, но продължавам... Хванах се на хорото и ще го доиграя.. Доизгледам.
               Двойка номер осем. Той е диджей, тя се има за красива. "Гледайти. Завиждайти". После в Пловдив сме говорили на "И". Той е бияч. Боксьор. Изневярявал й с квазимодо. Ама тя го обича. Не живеят заедно. Така и не разбрах защо. / :)?!/ Иначе и те са семейство, де. Все повече клоня към кухнята-ножа-вените...край-на-проблемите. Ама не.. ще го дам за съвет на някои от участниците!
               Двойка номер девет. Той гримира трупове, тя.. не разбрах, тъй като бях леко казано изненадана от неговата професия. Гологлав, татуиран. Имаш чувството, че ще те убие с поглед. Напук на визията си, се оказва мека душа или поне така се представя. 80% будист. Имат две деца, едното е от бивша връзка на жената. И две кучета. Странна, но дотук единствената симпатична /доколкото е възможно/ двойка.
              Двойка номер десет. Май е последната. Двамата са по на 62 години. Имат две деца и трима внуци. Още се държат за ръце, дори казват, че правят секс. Патриархално семейство, тя го подкрепя, той за нея е единственият, както и тя за него. Грижат се един за друг и се гордеят с връзката си. Може би единственото нормално семейство в цялата ситуация. Чудя се какво правят вътре.
             След всичко, което изгледах ми иде да се гръмна. Това ли е българското семейство?! Днешното?! Ако е това.... ами толкова се радвам, че не съм част от такова нещо! Пародия... Вярно, че продуцентите на такива предавания подбират от кол и въже, откачалки, които да имат конфликт и крайно несъвместими характери, ама почти ми убиха надеждата и представите за думата семейство. Честно! 
             Смятам, че след това, което си причних тая вечер с гледането на част от Биг Брадър... повече няма да повторя. Защото имам чувството, че милите старци няма да успеят да ми запазят жива надеждата, че любов и семейство е нещо такова, каквото си го представям...



Гласувай:
54




Следващ постинг
Предишен постинг

1. malkiatprintz - Ъъъъ. . . нещо това нощно будуване не ...
23.03.2010 05:28
Ъъъъ... нещо това нощно будуване не ти се отразява добре, Дори :) Абе Вин Дизел толкова ли няма неизгледани филми? :)
цитирай
2. анонимен - Още ли се интересувате от Биг Брадър?
23.03.2010 06:32
:-0
цитирай
3. sramejlivetsa - Идилия българска, кво да правиш...
23.03.2010 08:37
Идилия българска, кво да правиш:)))
цитирай
4. анонимен - Ох, моля те. Загледах се снощи - г...
23.03.2010 08:47
Ох, моля те.
Загледах се снощи - голям смях, голяма пародия............. ще се издрайфам.
Чак ми стана неудобно.
Това ли сме ние ?
Така ли ще ни представят пред света
Смятам да блокирам канала на НТВ - въобще да не ми се спира дистанционното там .............
цитирай
5. vanex - СПРЕТЕ ТАЗИ ПАРАДОДИЯ, СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИЙО, ЕЙ ЗА ТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ
23.03.2010 08:48
ЗА БОГА, СПРЕТЕ ТОЗИ БИГ БРАДЪР...АКО НЕ МОЖЕМ ПО ТВ-ТО, ПОНЕ ТУК ДА НЕ МУ ПРАВИМ РЕКЛАМА,ЧЕ ЩЕ МЕ ИЗКУШИТЕ ДА НАПИША И АЗ МОЯ КОМЕНТАР ЗА БРАДЪРИТЕ, НЕ СЪМ ГИ ГЛЕДАЛ НИКОГА, САМО ТОВА, КОЕТО СЪМ ЧЕЛ ПО САЙТОВЕТЕ, ДАЖЕ НЕ СГИ ПОЗНАВАМ УЧАСТНИЦИТЕ ;))
цитирай
6. elinora - Напълно съм съгласна,
23.03.2010 09:13
че само възрастната двойка и семейството с децата и кучетата направиха донякъде добро впечатление. За другите, гледах и си мислех - какви са тези хора, какво е да се живее в техния свят, защо аз не познавам такива странни хора и слава Богу!:)
цитирай
7. razkazvachka - много образователен текст
23.03.2010 09:28
сега няма нужда да отделям повече време и мисли по бигбрадърите


Весел ден!
цитирай
8. irka66 - Трагедията е пълна! :(((
23.03.2010 10:30
Толкова много модели за подражание - горките деца, както и тези които смятат да имат семейство някой ден!
цитирай
9. rakurs - Аз никога
23.03.2010 10:31
не съм се интересувал от цвета на обществото,а ти ми нанесе нематериални щети ,че ти прочетох поста.:))
цитирай
10. benra - ами в реклами
23.03.2010 10:34
някакви на няколко пъти го поглеждах-не за друго , а да видя някое семейство все пак. Нали уж е фемили.
Уж
и аз като дори семейство не видях, освен най-възрастната двойка
Останалите-чалга и абсурд
цитирай
11. universalnite000 - Мама миа, лет ми гоу !
23.03.2010 10:54
Мама миа, лет ми гоу !
цитирай
12. karambol5 - Знаеш ли какво ми се случи снощи ? Още ...
23.03.2010 11:01
Знаеш ли какво ми се случи снощи ? Още с първата двойка взе да ми се гади ,а на втората направо ми се повдигаше ! Преди да ми се доповръща окончателно смених канала. Изгубиха ме като зрител тотално !
Имам питане - това ли са семействата в България като представителна извадка ?
цитирай
13. demoniceye - Това е
23.03.2010 11:23
Защото народът е толкова изпростял, че се интересува само от пари, секс и кирливи ризи. Въпрос на търсене и предлагане, нали се сеш'ш?
цитирай
14. анонимен - хъхъ Елинор, отдавна беше, още от преди мартениците, ъхъ :) майтап да става весели се
23.03.2010 11:29
elinora написа:
че само възрастната двойка и семейството с децата и кучетата направиха донякъде добро впечатление. За другите, гледах и си мислех - какви са тези хора, какво е да се живее в техния свят, защо аз не познавам такива странни хора и слава Богу!:)


Елинор-Мелинор, кво прайш мо прайш :p
И квоУу, викаш и направо крещиш, че не си съ изпосрещала с такива люде, а хъхъ :p А пък кат въ знам там в Пазарджик кви сте луди по улиците и не само (в майтапа съ изръсвам по това)

На мен пък мъ съ вижда малко странно да си съ издрусал с почти всичко възможно, ама са пичове доги-фемилитоdotcom, ъхъ.. А и също и грузинката с таХи-men-а и те ме кефкат-мефкат, е, малко де, щот не смятам да ги гледам..
А другите, ах другите, тц тц
За съжаление има много хора, които от беднотия търпят, има и много жени които съ влачат като слуги из къщята си, има и много тъпи-мъпи които въртят го на пилона, а все още се смучат по биберона.. Възпитание е, ти знаеш.. за това погрижи се, децата да са в ръцете ти, усмихвай се и все така с добро посвещавай ги в стъпките нашите..
Поздрави и готин ден :p
цитирай
15. анонимен - добре, че ме светна!
23.03.2010 11:48
изобщо не ги гледам, тези идиотщини.
ти щом си ги изгледала, значи си със здрави нерви и търпение.
не трябва да се коментират и да се правят постинги за такива предавания.
пошли и ненужни са.
а този, анонимен 14 - сигурно е някой луд, пуснат от лудницата...
цитирай
16. dorichela - Фил,
23.03.2010 12:02
той няма неизгледани филми, но пък други имат.. Къде се вра и аз да гледам ББ... :):)
цитирай
17. dorichela - Анонимен,
23.03.2010 12:03
просто не можах да повярвам, когато ми казаха, че са взели тотални изтрещялници. Викам си - както винаги. ама тоя път надминаха себе си!
цитирай
18. dorichela - Срамежливецо,
23.03.2010 12:04
абе те са обрали някакви образи... Не може, просто отказвам да приема, че всички БГ семейства са такива :)
цитирай
19. dorichela - Дарлинг,
23.03.2010 12:06
не не.. Няма начин това да са всички.. Ама нали знаеш, че подбират тотално несъвместими характери, за да има драми вътре... Те тия всички са лабилни... :) С изключение на симпатичните възрастни и може би семейството на гримиращия трупове :):):) Поне по представянето :)
цитирай
20. dorichela - Ванекс,
23.03.2010 12:07
след това, което гледах снощи и аз не мисля да завтарям :)
цитирай
21. dorichela - Елинор,
23.03.2010 12:08
хиииииииииииииииииииич и не желая да разбирам какво е да живееш в техният свят.. Просто нямам думи.... :)
цитирай
22. dorichela - Разказвачка,
23.03.2010 12:09
весел и на теб :) Ако съм спестила поне на един човек шока от видяното.. :):):):)
цитирай
23. dorichela - Ирка,
23.03.2010 12:11
то ясно, че няма да издирват свястни семейства за предаването.. И дори и децата да не го гледат това, все пак тези, чийто родители са вътре, никак не ги облазявам.. Особено детенцето на мама плейбой и татко италиано :( Има си любима гола снимка на собствената си майка?!....
цитирай
24. dorichela - Ракурс,
23.03.2010 12:13
ще ми простиш ли, ако ти метна една бира :):):):)
цитирай
25. dorichela - Бенра,
23.03.2010 12:14
то точно това е.. Какви семейства, какви 5 лева... Просто.. :)
цитирай
26. dorichela - Уни,
23.03.2010 12:16
летвам те гоу... Ауей от телевизора :):):):)
цитирай
27. dorichela - Карамболче,
23.03.2010 12:17
то и на мен ми стана така, затова казах, че съм мазохистка, че го изгледах до край... Но не, оперделено не би могло това да са БГ семействата..... Стига, не ми убивай надеждата :)
цитирай
28. dorichela - Демоник,
23.03.2010 12:18
то е ясно, че няма да гледат нормални семейства, а искат "хляб и зрелища".... Така е, търсенето определя предлагането...
цитирай
29. dorichela - Анонимен 14
23.03.2010 12:20
тия дето от беднотия търпят.... май бяха мъже, чийто жени ги издържаха.. :) А другите влюбени като оня рецепционист, просто.... горките :) Любовта ги е сглупила тотално....
цитирай
30. dorichela - Анонимен 15,
23.03.2010 12:21
не знам дали съм със здрави нерви.. :) Наистина мислех да не пиша по темата, но не издържах....
цитирай
31. анонимен - щастлива съм
23.03.2010 12:50
Щастлива съм!!!Щастлива съм ,че не съм омъжена.Не ,че не го знаех преди,но след представянето на двойките ( ако мога да ги нарека така, защото за мен има само една)съм още по-доволна от избора си.Защото много по-страшно е да си сам във двойка.Единствено възрастната двойка ми хареса ,но мисля,че ще бъдат първите елиминирани.А двойката от Русе ако,обича да спре да миека,че ме е срам ,че съм от същия град.
цитирай
32. smani - А Дори
23.03.2010 13:12
каква симпатична двойка, какви пет лева.. Оня си е пълно ку ку ру ку куууууу. :)
цитирай
33. jdeel - Нищо де. Тъй вече всички тук си зн...
23.03.2010 13:26
Нищо де. Тъй вече всички тук си знаете, че сте по-нормални отколкото някога сте си представяли :D

Биг БрАдамс Фемили!
цитирай
34. анонимен - стига сте пищяли
23.03.2010 13:42
Вие какво очаквате!?С този техен ЕНТУСИАЗЪМ да участват!?Е,сега цяла България сал тях ще гледа!Толкоз е престижно,че няма накъде повече!90% от нашенците са такива!Не казвам нищо лошо,пази боже!Просто смятам,че от хора,които ВСЕ ОЩЕ гласуват за БСП,прехласват се от ББ и вярват,че Костов е ГОЛЯМ СПЕЦИАЛИСТ ,друго не може да се очаква!Така че,всичко е наред и кораба потъва нормално!Да сте живи и здрави!
цитирай
35. анонимен - Клонинга на Анелия
23.03.2010 14:05
Хванах от цялата простотия само ,,Клонинга на Анелия,, ,която не знае,че Квазимодо е мъж,не си вижда белега над горната устна когато говори колко е красива и смята,че дълбочината на лабиите е правопропорционална на дълбочината на мозъчните и гънки.
Беше ми повече от достатъчно, повече не искам да видя и секунда.
цитирай
36. artanis - Здрасти
23.03.2010 14:24
Не пускам телевизора за това предаване, но няма начин, човек да не разбере за него. Дали няма филтри против масиран спам и простотия. Ако някой направи, сигурно ще спечели много. Дори няма да зпочвам за това какви семейства и т.н., защото това е част от кампанията на болния мозък зад това.

поздрави:
цитирай
37. thelifethings - Браво
23.03.2010 14:30
Браво! Успяла си да се изкажеш по забавен начин, но в същото време силно и вярно! Само едно не ми хареса. Шрифта, с който пишеш е леко дразнещ за окото, поне за моето.
Успех и приятен ден!
цитирай
38. candysays - Миличка, браво за труда да напишеш този чудесен текст!!!
23.03.2010 14:50
Поне ми беше забавно през твоите очи :))
Не съм гледала, няма и да гледам тази безумна глупост (и гадост). Имам ти доверие на преценката и ми стига това, което прочетох.. Представях си нещо подобно, слушайки рекламата по Радио 1 на предаването: "Тя е прекрасна съпруга. Майка за пример на две деца. И любовница на трима съседи.." Блях. Ето от това само може да му се доповръща на човек (стига да е нормален, разбира се). Такава реклама може да събуди интереса само на някакви воайори, които си нямат друга работа и собствен живот (явно) и съответно им се гледат подобни простотии..

П.С. Забравих да те успокоя накрая - има нормални (и дори прекрасни!) български семейства, не се съмнявай в това! Аз лично познавам такива, а и моето си е такова. Това, което създадох наскоро.. Познавам и доста нещастни и разбити семейства, предимно на хора на възрастта на моите родители (вкл. и тяхното бе такова, за жалост), но те бяха просто нещастни семейства.. По разни човешки причини и разминавания. И успяха да отгледат нормални деца, достойни хора.. А това, което описваш по-горе са извратени и бледи подобия на семейства. Има голяма разлика..
Както е казал мъдрия Толстой: "Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно посвоему.." :(
цитирай
39. beckslover - :P
23.03.2010 14:54
Остава да се гръмнеш;PPPPP
цитирай
40. анонимен - Ох,
23.03.2010 15:28
успокоих се, мислех си, че само аз съм ненормална, след като го изгледах и бях в потрес. Само си мисля, на какво учим децата си?
цитирай
41. lado - Здрасти, та така трябва да се жертва ...
23.03.2010 15:46
Здрасти, та така трябва да се жертва някой и да изгледа бълвоча и да попредаде съдържанието , защото няма да е честно да бучим и да пишем,без да имаме представа. Сега даже цветно ги виждам.
Късмет и здраве!
(как си с работата? аз тъкмо си намерих и ме харесаха, и решиха да предприемат оздравителни мерки във фирмата)
цитирай
42. dorichela - анонимна 31,
23.03.2010 16:04
не се тормози от мекането на девойката :) По-страшно е що за човек е... както и повечето от участниците. Наистина е кофти да си сам в двойка...
цитирай
43. dorichela - Смани,
23.03.2010 16:06
ами поне са по-добре от другите :):) Вярно, че са малко хахави, но са симпатично хахави.. :):):)
цитирай
44. dorichela - Джей,
23.03.2010 16:08
хаха Биг БрАдамс фемили е изключително подходящо име!! :):):):)
цитирай
45. dorichela - Анонимен 34,
23.03.2010 16:11
е, мисля че са по-малко от 90%... А и в тия предавания нормално да изберат най-ненормалните, та все още май имам някакви надежди за българските семейства... Дано да не ми ги убият :)
цитирай
46. dorichela - Анонимен 35,
23.03.2010 16:12
"дълбочината на лабиите е правопропорционална на дълбочината на мозъчните и гънки."
ама колко точно го каза!! :):):)
цитирай
47. dorichela - Артанис,
23.03.2010 16:14
печелят от любопитството и жаждата за воайорство на хората.. Сервират това, което зрителя иска. Кой е болния мозък е малко спорно :)
Поздрави!
цитирай
48. dorichela - Нещата от живота,
23.03.2010 16:15
благоадря за милия коментар... Шрифта ми е най-симпатичен от всички и не съм го променяла, откакто съм почнала да пиша... А нали знаеш, навиците.... :)
цитирай
49. fenris - Хъм
23.03.2010 16:17
Добре че е блога да разбера, до колко е паднало нивото на нова телевизия. Няма да я гледам за поне три месеца. Имам една колежка, която е гледала до сега всичките сезони и казва, че е имало поне един човек заради, който да го гледа, а сега вика ,нямаше едно семейство нормално, всички не струваха. Та се радвам, че си гледах Краен срок по Диема. Дори турските сапунки са по-добри от Биг Брадър.
цитирай
50. dorichela - Канди,
23.03.2010 16:18
благодаря ти за милите думи :) За труда... просто изреченията се блъскаха в главата ми и чакаха да бъдат написани :):)
Занм, че все още има готини семейства, вие с мъжа ти ми изглеждате точно такова, големи сте симпатяги :) Пожелавам ви никога,ама никога да не се доближавате до псевдо общуванията на тия "семейства", които дават в момента :) И да сте много много щастливи!:)
цитирай
51. dorichela - Бексче,
23.03.2010 16:20
предпочитам да се удавя... в бира, ако може :D
цитирай
52. dorichela - анонимна 40,
23.03.2010 16:21
не си само ти :) Аз мисля да уча децата си да не гледат телевизия :)
цитирай
53. dorichela - Ладо,
23.03.2010 16:22
жертвах се :) Любопитството уби котката, нали знаеш, хаха :)
Много се радвам, че си си намерил работа и са те харесали!!!! Дано всичко да е наред.. :) При мен.. надявам се скоро да се похваля :)
цитирай
54. dorichela - Фенрис,
23.03.2010 16:25
спорно е дали турските сапунки са по-добри от ББ :) Според мен са на едно ниво.. :):):):) Хубави си направил, че не си го гледал :)
Поздрави!
цитирай
55. анонимен - Всичко е с цел!
23.03.2010 16:26
Не, това не са самействата в България! Но семейството е опора и крепост за отделния индивид и тази крепост трябва да бъде разрушена! Хората трябва да станат консуматори - да купуват и да вземат заеми, да се мразят един друг и да си завиждат. Затова гледането на телевизия е вредно за нашето съзнание! От там ни бомбардират с филми и предавания, разрушаващи всичко ценно и изконно, което сме наследили от дедите си...
цитирай
56. dorichela - Анонимен 55,
23.03.2010 16:27
разделяй и владей..........
цитирай
57. анонимен - Дори,
23.03.2010 18:55
Мерси за изчерпателния преглед. :) Почти не гледам ТВ, риалити форматите пък - изобщо и разбирам, че за пореден път нищо не съм изтървала. :)))

цитирай
58. dorichela - Анимо,
23.03.2010 19:02
оперделено не си изтървала нищо.. То и аз по принцип не гледам тв.. дори и това го гледах в нета.. :):):)
цитирай
59. анонимен - Ще пропусна ...
23.03.2010 19:05
Ще пропусна клипа, защото ще ми дойде в повече. :)))

цитирай
60. dorichela - анимо,
23.03.2010 19:06
затова и не съм сложила линк :)
цитирай
61. tintiri - Гнус!
23.03.2010 19:50
По-точна дума не открих! И като се замисля, че тия може да станат модел за подражание, ми прилошава! Чалгаджийките, май изглеждат монахини пред тези Госпожи, а мутрите- не толкова страшини пред олигофрените Господа! Ние, вярно ли сме най-окаяните хора?! После се чудим защо ученичките пред входа на училището изглеждат като проститутки. Каква поразия са това парите в ръцете на някои хора!
цитирай
62. анонимен - Скандалът продава просто ...
23.03.2010 20:42
През последните години имам направо фобия от телевизията. Та - не употребявам телевизор :) Такова лицемерие лъха от повечето предавания, на които случайно попадах, сапунките са нищо ... Там поне актьорите сигурно изглеждат по-искрени, когато говорят за чувства. Толкова негативизъм в новините - когато се монтират репортажите се акцентира на зрелищното и скандалното, преувеличава се, защото така то се продава най-добре. Това за уж обективните новини, какво да говорим за всички тези риалити ...
А от ББ стоя далече, защото самата идея за подобен вид шоу ми е противна.
Това, което е "добра новина" в случая е, че в ББ, и не само там(вземете Мюзик Айдъл, или каквото се сетите .. "развлекателно"), всичко нарочно се преекспонира. Да, ужасни двойки, и действително има такива, но както казахте - те специално са били подбрани такива, защото скандалът продава. Става въпрос за пари, да му се не види ... Та, значи, да кажеш, че понеже 8-10 двойки, и то показани по ТВ, са ужасни, то всички останали стотици хиляди семейни са ужасни ... Така се раждат предразсъдъците. Нещата не са нито толкова черни, нито толкова бели, просто такива, каквито са. А там някъде е любовта...

Хареса ми иначе начинът, по който си описала впечатленията си, dorichela :)
цитирай
63. cefulesteven - Голям трилър са подбрали. Ако в този ...
23.03.2010 20:55
Голям трилър са подбрали. Ако в този състав наистина са в затворен кръг и наистина действат естествено според характера за ситуацията, бедна ми е фантазията какво ще се получи - няма да е никак приятно, но е ясно, че играта ще е режисирана.

Който иска да го гледа.
цитирай
64. lava - :(
23.03.2010 22:06
Като стана дума за Биг Брадър една моя шестокласничка сподели:
[9:27:47 PM] Ралица каза: dokaotooo we4erqxmee mama goo be6ee pysnalaa na menn mii se otqdee :/
И като се замисля, че при предишните сезони всичките ми петокласници бяха отлично информирани...
Но най-голям кошмар изпитах, когато пак те ми цитираха предаването "Цената на истината"...
Деградацията е пълна и повсеместна... ние тук сме малцинство...
цитирай
65. dorichela - tintiri,
24.03.2010 02:21
лошото е, че не само някои подрастващи, ами и доста уж улегнали хора преследват точно тая цел. Пари, охолен живот, ама кво ти пука за някви ценности.. Страшно..
цитирай
66. dorichela - анонимен 62,
24.03.2010 02:23
то и аз имам фобия по принцип към ТВ.... Мюзик айдъл гледам само по клипчета в нета, без досадните коментари за журито. Кефя се просто на млади хора, които пеят и търсят начин да пробият и да ги забележат...
За всичко останало съм съгласна с мнението ти :)
И благодаря за комплимента! :)
цитирай
67. dorichela - Стеф,
24.03.2010 02:24
ще има женски бой, от тук го усещам. Това ще е най-просташкия брадър досега :) Който гледа, да разказва! :) Няма да съм аз...
цитирай
68. dorichela - Лава,
24.03.2010 02:25
искрено се надявам да не следват примера на тези хора... нито шестокласниците, нито който и да било!
цитирай
69. анонимен - На 62
24.03.2010 06:34
Може би си прав, друже, ама щом всичко това се прави за да се гледа и има рейтинг, значи и тези 100 000 двойки дето го гледат и те нещо не са наред?!?
ВЯрно е, че се преекспонира за да има скандал, обаче такова преекспониране като у нас... просто няма по света. Примерите са много - и Star Academy и Music Idol (донякъде) бяха съсипани в нашенските версии.
Защото у нас под ШОУ се разбира СКАНДАЛ или нещо УРОДЛИВО и ГАДНО.
Главна заслуга за това имат ниско интелигентните продуцентчета, водещи и цялата гмеж около тях, която е вторачена само в рейтинга и мангизите. Разбира се и началниците им, които подволяват това да се случва.
Те постоянно неистово тръбят, че телевизията била да забавлява!!!!!!
Ето тук им го пиша - ЧЕ КОЛКОТО ЗАБАВЛЯВА - ДВАЖ ПОВЕЧЕ - ВЪЗПИТАВА - създава модели на поведение.
Щом се прехласват от уроди и идиоти - ще получат общество от уроди и идиоти!
Ако въобще мислят за това.
Имаше в една много стара песен на Beatles - "ПРИСМИВАТ СЕ НА НАС, ПРИСМИВАТ СЕ НА ВАС - НО НЕ И НА ПАРИТЕ!"
цитирай
70. aqualia - Аууууууу! Отдавна не гледам ББ и нямам намерение! Особено като им видях рекламите.
24.03.2010 10:11
Но още не мога да се съвзема от прочетеното! Знаех, че ще е перверзия, ама чак толкова! А може и да няма много нужда от режисура! Тези ще се развихрят бързо. Горко на възпитателите!
А такава медийна проституция, имам предвид самото предаване, ох, ох :((((((((((!
цитирай
71. bigbrother2 - Наблюдавам те!
24.03.2010 10:26
Ще те вкарам в къщата!:)))
цитирай
72. diandra555 - Семейство. Я пак!?
24.03.2010 12:21
Браво! Чудесно написано!
Ако това е извадка от поне 70 % от българското общество, значи аз съм от друга планета! Моите представи за семейство и деца да не би да са от патриархалния строй?
цитирай
73. dorichela - Анонимен 69,
24.03.2010 13:11
"Защото у нас под ШОУ се разбира СКАНДАЛ или нещо УРОДЛИВО и ГАДНО."
Мдааа, за жалост у нас точно това е шоу....
цитирай
74. dorichela - Аквалия,
24.03.2010 13:12
определено на тия не им трябва режисура :) Факта, че са на едно място, ще свърши работа..... :):):):)
цитирай
75. dorichela - БигБрадър2,
24.03.2010 13:12
недей, че няма да ми понесе :):):)
цитирай
76. dorichela - Диандра,
24.03.2010 13:15
и аз така се почувствах.. От друга планета :):):) Ама си мисля, че това е представителната извадка от... изтрещялките :) А все още има и нормални!
цитирай
77. ferre - здр. Дори. . . . . Еми то какво да се ...
24.03.2010 14:15
здр. Дори.....Еми то какво да се каже за семействата в Брадъра :)))) когато фактите говорят и Боговете мълчат.....Абсолютни отрепки :) и жени и мъже.....Аз мисля ,че нарочно са вкарали такива семейства с някъква цел да промиват мозъците на обиковените зрители които ги гледат.......Аз лично не го гледам това предаване и въобще не гледам телевизия от има няма 2 години. :) не виждам смисъл.....Но все пак ако на някой му е прекалено весело нека да си пусне Тиви то :) веднага ще потъне в черни мисли :))))))
цитирай
78. elinora - ан14,
24.03.2010 14:17
стига си злословил за Пазарджик!:))) То пък вие на морето да не сте прекрасни?!:))))
цитирай
79. dorichela - Фере,
24.03.2010 14:27
аз също по принцип не гледам телевизия :) А това ми го метнаха като линк в нета и просто останах безмълвна.. за миг, а после излях това:) Затова ми се затвърди мнението, че не трябва да се обременявам с такива неща, като ги гледам :)
цитирай
80. dorichela - Елинора,
24.03.2010 14:30
няма значение географското положение.. Не се вързвай на такива неща :)
цитирай
81. mathilda - благодаря за резюмето :)
24.03.2010 16:11
сега спокойно може да го пропусна с чиста съвест! :)
цитирай
82. dorichela - Матилда,
24.03.2010 17:53
без никакви съмнение го пропускай :) Нищо не си изтървала :)
цитирай
83. baimomchil - Аз бях на кастинг
24.03.2010 18:38
Бяхме 10 семейства и играхме някакви тъпи игри. После попълвахме един тест и минахме напред във втори кръг (3 или 4 семейства от 10-те). Там ни дадоха един договор за кастинг в който имахме само задължения и никакви права и неустойка 10 бона ако нарушим договора. Никакъв шанс да го прекратиш.

Не го подписахме и им казах чао. Като гледма кви вкараха, нямах никакъв шанс да влезна.

Пък ако ме питате що ходих на кастинг - ми ей така от любопитсвто да ги вида кви са и що са.

Определено като видях кви влизат - до тук бях с гледането на ББ.
цитирай
84. анонимен - Anonimen 69,
24.03.2010 19:02
Именно - лошото е, че у нас това се продава най-добре, защото у нас хората го "купуват", просто като го гледат. Така е... И никак не е хубаво. Това е масовата тенденция, ние сме на вълна "хляб и зрелища", като едно време тълпите при публичните екзекуции.
Благодаря за това допълнение.
А къде е изходът от всичко това - не знам.
Имаше един филм - "Идиокрация", ако сте гледали ;)
Надявам се да не стигнем дотам.
цитирай
85. net - :)
24.03.2010 22:02
"хляб и зрелища" Това ми дойде най-напред в главата, Явно намалява хляба- остават зрелищата.
Толкова ли сме ...паднали?
цитирай
86. dorichela - нет,
25.03.2010 00:09
точно толкова сме паднали.... Като няма хляб, зрелища :)
цитирай
87. dorichela - Баймомчиле,
25.03.2010 00:10
ако питаш мен, радвай се, че не сте влязли :)
цитирай
88. dorichela - Анонимен 84,
25.03.2010 00:11
у нас абсолютно всичко, което е от тоя сорт - скандали, интриги и секс, продава най-добре :)
цитирай
89. baimomchil - ако питаш мен, радвай се, че не сте ...
25.03.2010 09:41
dorichela написа:
ако питаш мен, радвай се, че не сте влязли :)


Ама аз нямах и намерение да влизам. Няма как да зарежа работата за 3 месеца. Отидох ей така да видя какво е, но като гледам избора, определено нямах шанс :).
цитирай
90. dorichela - баймомчиле,
25.03.2010 11:26
от тук диагностицирам, че си нормален човек с нормално семейство :):):)
цитирай
91. dorichela - Щракалка,
25.03.2010 23:06
идея нямам защо са вътер, изглеждат ми разумни хора :)
цитирай
92. eredia - Ха ха ха
26.03.2010 00:39
Доколкото разбрах от първият коментар, явно си фен на Вин Дизел. А той участва във филма "Pitch black". Значи е разбираемо защо си загледала "Big Brother" - и там е "Пълен мрак" :D
цитирай
93. dorichela - Eredia,
26.03.2010 01:00
м,дааааааааааа :) Вин Дизел ми е слабоооост, голяма, голяма слабост :)
Гледах от чисто любопитство, а Вин Дизел си го гледам с желание :)
цитирай
94. eredia - :)
26.03.2010 01:21
Няма лошо - аз също съм фен на Дизел, по-точно много ме кефи във втората част на "Pitch black" - "Хрониките на Ридик". Може би щото филма много ми хареса от тогава съм му фен. И няма такъв глас като неговия. Сори - това вече е офтопик:)
цитирай
95. dorichela - Ередиа,
26.03.2010 01:38
точно.. глас, излъчване... :) Нямам думи :) Извинен си за офтопика, щом е за Вин Дизел! :)
цитирай
96. hope17 - Дори, здрасти,
26.03.2010 14:49
вчера минах набързо през твоя блог, но дори и диагоналния прочит ме накара снощи за малко да пусна въпросната телевизия...нямам думи, даже абсурд не определя това, което видях...ако това се води представителна извадка на институцията "семейство" по-добре да няма такава изобщо...Това и подобните му риалити не си струват, истина, която се разкри още в началото им...Поздравления за теб :))
цитирай
97. dorichela - Хоуп,
26.03.2010 15:08
това определено НЕ Е представителна извадка :) Не може да бъде.. Това са събрани откачалници само :)
Поздрави! :)
цитирай
98. gigas - омръзна ми от подобни въпроси!
28.03.2010 16:40
karambol5 написа:

Имам питане - това ли са семействата в България като представителна извадка ?

Стига сте се правили на умни... "това ли било българското семейство като представителна извадка?" Схванах, че е риторичен въпрос, но много мразя така като почнете с тия врели-некипели! Вярно и мен НТВ са ме изгубили като зрител от много отдавна! Всеки знае, че този Биг Брадър ще е интересен /а и то не знам дали е имало Биг Брадър, който да е интересен на нормалните хора/ само на 14-15 годишни пубери, или на подобни откачалки като тези хора. Работата е там, че тези 14-15 годишни пубери се възпитават по грешен начин като гледат това, защото го мислят за "ЯКО" или "ГОТИНО" и утре те ще са на тяхно място! Стига сте го коментирали този Биг Тъпак! Продуцентите на предаването са хитри и умни, защото сега ще си вадят парите с лекота, но явно са егоисти! Лошото беше, че и по новините започнаха да плямпат, че и във Вечерното шоу на Иван и Андрей, което го гледах често пъти, но вече не смея от страх, че ще дадът пак нещо свързано с Иван и Аднрей :X
цитирай
99. dorichela - гигас,
28.03.2010 17:16
точно това е проблема, че много подрастващи и не само няма да разберат, че това не е представителна извадка и тия отношения не са нормални... Жалко, че го приемат като модел за подражание. Но на първо място възпитават родителтие, не телевизията.
Ако и у тях отношенията са такива, и ги вижда и по телевизията такива... няма как да знае, че това НЕ Е нормално...
цитирай
100. kapricia - :о)))
30.03.2010 00:38
Да ти кажа, мен адски ме разсмя "барбито" от твоята двойка №3, когато изтърси: "Ако някой ден той ми изневери, аз ще съм виновна." И то без капка сарказъм или ирония - наистина го мисли. Мисля си, че това беше дяволски истинско. Такива са стандартите.
Ако трябва да кажа и нещо сериозно... Нещо ми подсказва, че този сезон ще е грандиозен автогол за продуцентите. Просто подцениха зрителите си ужасно грозно. Българинът е сеирджия, но не е идиот. (Или поне се надявам.)
цитирай
101. dorichela - Каприция,
30.03.2010 01:22
искрено, искрено се надявам българина да не е идиот.. И тъй като не чувам наоколо никой да го коментира, следователно май и никой /поне около мен/ не го гледа.. Което ми подсказва,че хората мислят разумно и не се подлагат на това :) Но всяко "шоу" /дори това/ си има своята аудитория..... и щом го има, е немалка.. за жалост :)
цитирай
102. gigas - доричела,
30.03.2010 23:19
знам, че на първо място е възпитанието на родителите, но не отдавна и аз бях дете и аз виках на всяко второ нещо "якоо" и тем подобни! Просто това наистина, както каза каприциа е издънка от страна на продуцентите, макар аз да мисля, че от друга страна е издънка :) Мисля, че продуцентите много се вживиха! За българина почнаха да се носят новини, че е простак, глупак, не може да различава хубаво от лошо и т.н., та заради това този биг брадър е една голяма издънка и с нищо повече няма да може да ме впечетли... началото, което недогледах ми беше напълно достатъчно и за моя радост никои от моята компания не го коментира и надявам се не го гледа :) !
цитирай
103. dorichela - гигас,
30.03.2010 23:21
мдаа, разумно не си го догледал, а аз от пусто женско любопитство, след първия метнат линк, изгледах визитките на всички семейства.... Бррррр! Радвам се, че и около мен никой не го споменава вече.. :)
цитирай
104. cocolina - eхехехехехехее
02.04.2010 17:39
Чудесно си го написала! Искрено се забавлявах докато го четях. Даже и ще взема да погледна за какво става въпрос:) Желая ти весели празници!
цитирай
105. dorichela - cocolina,
02.04.2010 20:12
радвам се,че си се забавлявала, но горещо ти препоръчвам да НЕ го гледаш и да не си причиняваш това :) Весели празници и ина теб! :)
цитирай
106. cocolina - ок
03.04.2010 09:16
Вярвам ти:)))
цитирай
107. dorichela - cocolina,
03.04.2010 13:24
:) радвам се
цитирай
108. ledzeppelin - ..
22.05.2010 02:13
ъ.
цитирай
109. dorichela - Лед,
22.05.2010 02:18
ъ.. тва е положението... :)
цитирай
110. ledzeppelin - ..
24.05.2010 18:20
значи положението е много зле.
цитирай
111. dorichela - Лед,
25.05.2010 15:26
определено...
цитирай
112. greenscarf - Сви ми се сърцето.
29.08.2012 13:28
Знам, че статията е доста старичка, на все пак съм нова и не се сдържах да не коментирам. Сърцето ми се сви. Положението е отвратително и както каза ти"Радвам се, че не участвам в тази пародия!".
цитирай
113. dorichela - Грийни,
29.08.2012 13:48
още по-тъжното е, че към днешна дата нищо не се е променило. Симпатичното /доколкото е възможно/ семейство на гримиращият трупове и жена му, вече не са заедно, защото откакто спечелили този сезон, тя го напуснала и си развява байряка по барове и се фрашка със силикон... Ех, парички, парички... вие не променяте хората, само показвате истинската им същност!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dorichela
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3889755
Постинги: 496
Коментари: 14852
Гласове: 43609
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031