Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2011 00:23 - Пролетно почистване по детски
Автор: dorichela Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8177 Коментари: 54 Гласове:
28

Последна промяна: 01.06.2011 09:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 Когато човек има кола, особено, когато му е първата, тя е нещо много специално. Отглеждаш си я, милваш си я, грижиш се за нея, също като дете. И понеже децата са най-хубави когато са чистички и спретнатки,на Лиланка й се полага пролетно почистване… преди да дойде лятото.

Топъл слънчев ден, разпервам се аз из гаража, въоръжена с пухумухукачка, разните му там полири и екстри и пълна кофа с вода, и сапунени мехурчета. За да е пълна идилията, между гаража и колата ми има изтропано няк’во ремарке, което ще придаде на следобедната гимнастика олимпийски размери.

Дисциплини като прескачане на препятствия с прахосмукачка, изкуството да оплетеш кабела на моряшки възел без да се пребиеш и “Мини ме, ако можеш” са само част от предлаганите екстри.

Като за начало използвам малко жокер и си опъвам разклонителя, така че да достигна крайната дестинация. Някакви чудеса излизат оттам, химикали, забравени дискове, борчета, които е трябвало да висят на запалката, а незнайно как са се озовали под седалката. И стотинки. Мнооооого стотинки. Щедри са тия моите пътници! Събрах за цяло кафе със сметана!

След щателно осмукване и минаване на всяка пластмаска с препарат, направо усещам пролетта в нея. Цъфти, цъфти… Отварям багажника, който никога не е искал да сържи капака си самостоятелно вдигнат, така де, колата ми е дама, отзад не допуска нищо, и направо ахвам. Два чифта джапанки… Това май беше от миналото лято?! Плажна чанта с малко пясък, триъгълник, който танцува странен танц със жилетката и прочее екстри.

Определено трябва по-често да използвам багажника, вместо задната седалка!

Така.. Приключихме с разкрасяваменто отвътре навън и се захващаме със същинската баня. Не е лесно да си измиеш тавана, особено, ако си кинта и мнайсе, без да се превърнеш магически в бубарак. Ама има нещо по детски чаровно да си омазан до ушите и да цапаш в локвите около теб. Денят на детето ли е, или к’во!?

Леят се едни ми кофи с вода, стича се, стича се и право в чорапите, ше кажеш, че вкъщи вода си нямам, та си събирам армаган да си нося… В крайна сметка, резултатът е повече от блестящ за  Лилана и точно обратното за мен. Мисията е изпълнена…

Честит ден на детето, Лиланке :)

 

А на всички истински дечица и на тези, които се чувстват такива, им пожелавам да успеят да съхранят тази част от себе си! :)




Гласувай:
28



Следващ постинг
Предишен постинг

1. malkiatprintz - Танто за кукуригу, Дори: сега е в...
01.06.2011 00:34
Танто за кукуригу, Дори: сега е време Лилана да се погрижи за теб и да те изкъпе :):):)
цитирай
2. dorichela - A, не ми пожелавай такива работи :) ...
01.06.2011 00:36
A, не ми пожелавай такива работи :) Това значи да ми прокапе люка, да ми изгният уплъненията и в колата ми да вали, да ми се спука парното или блока на радиатора, тиху, да'н тъ чуй! :)
цитирай
3. babaelenica - Хайде сега, ама честно!
01.06.2011 00:38
Имаш ли дечица, Дори?
Само грижовна майчица би могла така да нарече колицата - Лиланка.)))
Да се почувстваш Пипилота или друга малка палавница можеш, ако си запазила детското в себе си.
Онова мило и безкористно любопитство, което струи от широко отворените детски очи.
Сладката палавост, караща ни да немеем от изненада, че мъничето е способно на подобни неща.
Честит празник и на теб!
Да не забравя и себе си.
:)))
цитирай
4. dorichela - Ели,
01.06.2011 00:40
имам заек и кола с име/дойде си кръстена/, броят ли се :)
Мисля, че всички трябва да изпием "мили хапчета чудесни, моля никога да не порЕсна" :)
Честит празник :)
цитирай
5. malkiatprintz - Я следващия път - http://www. ...
01.06.2011 00:46
Я следващия път -

http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/11924488/2/istockphoto_11924488-car-wash.jpg

:):):)
цитирай
6. babaelenica - Ми аз съм мънинка)))
01.06.2011 00:47
Още в мрежи се мотая,
де шъ му излези края.
:))))))))))))
цитирай
7. dorichela - Фил
01.06.2011 00:52
това е най-лесното, но има нещо забавно в това да си измиеш сам количката :)
цитирай
8. dorichela - Ели,
01.06.2011 00:54
и аз съм си още дете, найш колко мий добре!? :)
цитирай
9. mondaymorning - Дори:)
01.06.2011 01:02
dorichela написа:
и аз съм си още дете, найш колко мий добре!? :)


Значи, честит празник! :))
цитирай
10. dmv - Деца а. . . коли като "врани...
01.06.2011 01:07
Деца а...коли като "врани" коне ти пожелавам аз//:)
цитирай
11. dorichela - Понеделник,
01.06.2011 01:13
благодаря, благодаря :) Честит и на теб!
цитирай
12. dorichela - Дмв,
01.06.2011 01:15
благодарско :) Трогната :)
цитирай
13. tili - Честит 1-ви юни!
01.06.2011 01:53
Карайте със запалени фарове, както сте си измили очичките:)))
цитирай
14. анонимен - Здрасти, Доричела,
01.06.2011 02:17
много рядко надниквам в блогбеге, но като видя твой постинг, не устоявам да го съзра. Знаеш ли кое ме привлича толкова в твоите писания? Ще кажеш: какво ме интересува. И аз така си казах. Тя ще си каже: "Абе, какво ме интересува мене, бе, какво го впечатлявало тоя, дето не го знам кой е?" И ще си права. Всъщност, какво съм се загрижил да ти разправям какво ме кара от време на време да надниквам в твоите парижки ли, пловдивски ли, потайности? Ами, да, като се замисля, и аз съм прав. Откъде накъде ще споделям с непознати какво ми харесва? Но, като се замисля, в началото не казах, че ми харесва, а че ме привлича. Не е едно и също нещо да ти харесва или да те привлича. Например много ми харесва колата на една позната, но не ме привлича. (А и тази позната също не ме привлича, даже и не ми харесва) Но в твоите писма до света има нещо привлекателно. Със сигурност не са тайнствените истории, които се случват не знам къде, не знам с кого и се разказват от не знам си кой. Не е и малката частица от живота ти, която скъпернически разкриваш пред своите читатели (доколкото мога да схвана от редките ми попрочитания тук). Не са и винаги добронамерените коментари от приятели и подобни. Какво е тогава? Добре, ще го кажа! Или не? По- добре да не те мъча повече. Зад всички усмихнати или просълзени истории, които съм прочел прозира... ЖЕНАТА. Потайна, може би уплашена, несигурна, но... жена. С цялата си скрита за пред хората сексуалност. И това ме кара да си те представям, както си искам. Както си позволила в блоговото си място. Защо да не ти го напиша в два и нещо? Кой ли друг ще го прочете? Най- много някой като нас. Утре няма да може, защото ти ще изтриеш този коментар. От блога си. Не и от съзнанието. Чао, Доричела! Бъди здрава и нека Любовта да бъде с теб.
цитирай
15. martiniki - мисля, че джапанките са знак - скоро някой ще джапа по морския бряг!
01.06.2011 06:15
Честит празник,Дори!
цитирай
16. cecka1504 - Честит ви празник, деца!
01.06.2011 06:20
Дори, и на теб - персонално :)))!
цитирай
17. mt46 - Честит празник, Доричела!
01.06.2011 07:18
Ти си мъжко момиче! И дете!... Не остарявай!... :))
цитирай
18. ckarlet - Много ободряващ постинг, Doric...
01.06.2011 07:29
Много ободряващ постинг, Dorichela!
И аз си се грижа за моята кола като дете, но предпочитам да мия измият:)))
Честит празник на всички, които са запазили детското в себе си и най-вече на нашите деца!
Прекрасен ден желая на всички!
цитирай
19. анонимен - Каква марка е тая хубавица? Прилича ...
01.06.2011 07:32
Каква марка е тая хубавица? Прилича ми на някакво малко пежо или рено. Жените си падат по френски коли, които са най-трудни за поддръжка и са напълно непригодни за българските пътища.
цитирай
20. ivankalilova - ЧЕСТИТ 1 ЮНИ! Честит празник на ...
01.06.2011 07:35
ЧЕСТИТ 1 ЮНИ!

Честит празник на всички деца
и на всички възрастни, успяли да
съхранят в себе си по нещо детско!

Безгрижно детство и много щастие!
И не бързайте да пораствате...:)))

цитирай
21. despinida - Добро утро Дори,
01.06.2011 07:55
като един същи Марк Твен си...:)
Сетих се за онази случка , когато на Том Сойер, му се налагаше да боядисва оградата на леля си....хахаха, и сега, като четях как къпеш Лиланка, ми се дощя да ми дадеш да я помия малко и аз...а в замяна, бих ти предложила две празни кутий Карелия ( но с целуфан ), лъскава опаковка от брускети и пакет бивши мокри кърпички, които се мърляфат в джоба на вратата в мойта кола...:)))))
Поздрави и хубав ден!
цитирай
22. dorichela - Тили,
01.06.2011 09:00
честит и на теб! :):)
цитирай
23. dorichela - Анонимен, никога не трия коментари, освен, ако не обиждат трети лица. А такъв прекрасен коментар ме кара наистина да се усмихвам и денят ми определено започва д
01.06.2011 09:04
анонимен написа:
много рядко надниквам в блогбеге, но като видя твой постинг, не устоявам да го съзра. Знаеш ли кое ме привлича толкова в твоите писания? Ще кажеш: какво ме интересува. И аз така си казах. Тя ще си каже: "Абе, какво ме интересува мене, бе, какво го впечатлявало тоя, дето не го знам кой е?" И ще си права. Всъщност, какво съм се загрижил да ти разправям какво ме кара от време на време да надниквам в твоите парижки ли, пловдивски ли, потайности? Ами, да, като се замисля, и аз съм прав. Откъде накъде ще споделям с непознати какво ми харесва? Но, като се замисля, в началото не казах, че ми харесва, а че ме привлича. Не е едно и също нещо да ти харесва или да те привлича. Например много ми харесва колата на една позната, но не ме привлича. (А и тази позната също не ме привлича, даже и не ми харесва) Но в твоите писма до света има нещо привлекателно. Със сигурност не са тайнствените истории, които се случват не знам къде, не знам с кого и се разказват от не знам си кой. Не е и малката частица от живота ти, която скъпернически разкриваш пред своите читатели (доколкото мога да схвана от редките ми попрочитания тук). Не са и винаги добронамерените коментари от приятели и подобни. Какво е тогава? Добре, ще го кажа! Или не? По- добре да не те мъча повече. Зад всички усмихнати или просълзени истории, които съм прочел прозира... ЖЕНАТА. Потайна, може би уплашена, несигурна, но... жена. С цялата си скрита за пред хората сексуалност. И това ме кара да си те представям, както си искам. Както си позволила в блоговото си място. Защо да не ти го напиша в два и нещо? Кой ли друг ще го прочете? Най- много някой като нас. Утре няма да може, защото ти ще изтриеш този коментар. От блога си. Не и от съзнанието. Чао, Доричела! Бъди здрава и нека Любовта да бъде с теб.


Анонимен, никога не трия коментари, освен, ако не обиждат трети лица. А такъв прекрасен коментар ме кара наистина да се усмихвам и денят ми определено започва добре! Интересува ме мнението на другите, винаги го ценя, дори да не съвпада с моето :) Но ти благодаря, наистина за прекрасните думи :) Пращам ти много много усмивки и се надявам по-честичко да ме навестяваш, макар и анонимно :) Приятен ден и.. весел пранзик! :)
цитирай
24. dorichela - Мартиники,
01.06.2011 09:07
а дано, а дано!!! :):)
цитирай
25. dorichela - Цецииии,
01.06.2011 09:09
благодаря!!! Честит празник и на теб! :)
цитирай
26. dorichela - мт46,
01.06.2011 09:10
благодаря! Честит празник и на теб :) Всеки от нас си има по едно дете скрито в него :)
цитирай
27. dorichela - Скарлет,
01.06.2011 09:16
далеч съм от идеята, че всеки път аз си мия колата... :) Но има дни, в които просто ми се приисква да заприличам на бубарак :) Честит празник :)
цитирай
28. dorichela - Куш,
01.06.2011 09:17
колата е Японска сила :) Френско и Италианско не щем :) Колата винаги трябва да е немска или японска... Мазда :)
Никога няма да порасна :)
цитирай
29. dorichela - Ваня,
01.06.2011 09:19
благодаря! :) Аз винаги ще си крия детското в мен и ни най-малко няма да му дам да се измъкне :):) Честит празник :)
цитирай
30. dorichela - Деспинида,
01.06.2011 09:20
хахаха тактиката явно е добре.... Добре, размяната ме устройва :):):) Само да не търкаш с гъбата на едно място :)
цитирай
31. beijaflor - Е, това е!
01.06.2011 12:19
Отивам да измия и моята :)
цитирай
32. dorichela - Бейа,
01.06.2011 12:27
пожелавам ти мокри фланелки :):) И скоро да не вали, че моя труд отиде на вятъра след снощния порой:)
цитирай
33. georgibogdanow - Дори,
01.06.2011 12:31
и мен от известно време ме мъчеше въпросът каква марка е тази твоя мистична Лиланка, а тя се оказа японка :). Таратайка - самурайка :). Шегувам се, знам, че японските коли са страхотни, макар да не разбирам много от автомобили. Асоциацията с "Лиляно моме" би ме отвела в съвсем грешна посока. Освен ако не е Лилянка - емигрантка, по-скоро чужденянка :).

Твоят блог е като извадка на добро лайфстайл списание. Блогът ти е едно от най-свежите места, където човек може да надникне и да се разведри с неангажиращо четиво. Поздрави! И честит празниииик :). Пожелавам ти да го чувстваш свой още дъъълги години!
цитирай
34. dorichela - Георги,
01.06.2011 12:36
много се радвам, когато се отбиваш! Благодаря за пожеланието за празника, вярвам, че винаги ще си го чувствам мой :) Весел и честити и на теб, ако още пазиш някой Том Сойер в себе си :)
А Лиланка мое да ми е почти набор, ама много се обичаме. Любов от пръв поглед дето се вика :):):) За мое щастие се държи културно и за 2 години не сме се ремонтирали много... А и не е било страшно :)
Поздрави и благодаря за милите думи!
цитирай
35. vostroto - Доричела:)
01.06.2011 14:21
Едно своеобразно нарисувано "честито!" на Деня на детето:) Малко ми е неудобно да си призная нещо, но....:)))))))))))
Честит празник и на теб!:)))
цитирай
36. borjanmljakov - Характерното за провинцията измиване на колата на двора.
01.06.2011 15:14
.
цитирай
37. dorichela - Вострото,
01.06.2011 15:35
да си призная... Честит празник и на теб :)
цитирай
38. dorichela - Боряне,
01.06.2011 15:37
ами облагодетелствани сме с дворни места и зелени площи :) И на вас пожелавам, дори и да не си миете колите по дворовете :)
цитирай
39. dmv - Обидиха те на "Прованс&qu...
01.06.2011 15:54
Обидиха те на "Прованс",искам и аз,но в испанския и френския такива,ако може нали....:)А тепетата са ни любими...;)
цитирай
40. dorichela - Брато,
01.06.2011 16:00
аз не се обиждам, Пловдив си ми харесва. А и България е една шепа, че да има войни между градовете:) Нека съм прованс! :) Предпочитам го пред фраша на столицата :)
цитирай
41. анонимен - Доц,
01.06.2011 16:07
Тoлkoвa xy6aвo paзkaзвaш cлy4илoтo ce,4e и нa мен ми ce доиcka да си измия тaxiтo:)
цитирай
42. dorichela - Игодорчо,
01.06.2011 16:09
прекрасен!!! :) Ще ударя едно рамо в миенето! Щом е за теб :)
цитирай
43. hristo27 - Няма малки, няма големи. Важното е да ...
01.06.2011 18:03
Няма малки, няма големи. Важното е да си в играта! :)))
цитирай
44. анонимен - Не си го покрила,
01.06.2011 18:09
хубав, като за пред хората. Мерси.
цитирай
45. dorichela - Христо,
01.06.2011 18:20
ами така де! Сигурно е много тъжно, ако изгубиш детето в себе си :)
цитирай
46. dorichela - Анонимен, ако си се засрамил, да го скрия :)
01.06.2011 18:22
анонимен написа:
хубав, като за пред хората. Мерси.

цитирай
47. dorichela - Ще те видим, потайнико :) А дали не си един НЕанонимен?:)
01.06.2011 19:04
анонимен написа:
засрамя от нещо, което харесваш :)))))))))) Мислех ти да не решиш, че е твърде разкриващо. А по- нататък ще ти напиша интересни неща, които няма да изтриеш, но и няма да покажеш. Затова ме устройва да съм анонимен. Даже- антонимен. За тебе: Антони- мен :::::::::::)(:)(;)(!)( което на антонименски значи Чао, анонимна антонимке, майна! До след неопределено време.

цитирай
48. dorichela - Анонимен,
01.06.2011 22:10
припознала съм се явно :)
цитирай
49. анонимен - Хитро
05.06.2011 17:00
Много хитър начин да ме питаш:
"Тук ли си, наоколо ли скиташ?"
Ето, виж, подавам аз главица
най- безстрашно пред една лъвица.

(!)(;)
цитирай
50. dorichela - Анонимен,
05.06.2011 17:02
няма как да знам дали си този, за който те мисля :) Жокер може ли? :)
цитирай
51. анонимен - Антони- мен е моето име
05.06.2011 17:34
Здрасти! Просто минавам край твойта градинка:) Видях, че си подкастрила едно клонче от бодлив храст(:)(!)(;) (Което означава: И нека Любовта...)
цитирай
52. dorichela - Антони (мен),
05.06.2011 17:41
Любовта е винаги с бодли :) Градинарството обаче не ми е стихия.... Колкото и да ми е приятно да се наслаждавам на крайния резултат...
цитирай
53. анонимен - Дали?!
05.06.2011 17:52
А това тук какво е? Истински ботанически парк. От думи, чувства, страсти, храсти и врани:) И ти го поддържаш като една прекрасна стопанка. Славчо Атанасов не се грижи така за Сентръл Парк, както ти за градината на своя блог. Ставаш, наглеждаш дали някое растение не е цъфнало през нощта, поливаш цветята, прекопаваш старите лехи, пръскаш срещу вредители, а вечер се наслаждаваш на песните на... чучулигите. Е, това ако не е стихия!..
(!)(;)
цитирай
54. dorichela - Хаха, може и така да се каже, само ...
05.06.2011 17:55
Хаха, може и така да се каже, само дето и вредителите не гоня :):) Интересни сравнения правиш :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dorichela
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3889858
Постинги: 496
Коментари: 14852
Гласове: 43609
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031