Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2014 20:40 - Офис Санторини
Автор: dorichela Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4890 Коментари: 6 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нали знаете, че когато Мохамед не отиде при планината, тя отива при него. Та и при нас така, като не може да идем в Санторини, то идва при нас. Все пак идва лято, трябва да се работи в подходяща среда! Всичко започна с една останала розова боя. Останалото е история...

...достатъчно шизофренична, защото от розовата боя направихме синя, решението се взе за няма и ден, и общо взето си спретнахме един Ленински съботник тип чистка и боядиска. За да се изкара един офис и да се пребоядиса, а после да се пренареди, е необходимо да си поне инженер, архитект, вътрешен дизайнер, готвач /за да захванваш горките труженици/, мъкнач, събирач, архиватор и минимум кафяв брат от оранжев камион, способен да примъква охромни купчини с ненужни вещи.

Седем броя джуджета се захващаме дружно за работа, ама междувременно го играя и Снежанка, щото попочиствам и повисявам на скарата в двора, ей така на припек, с метла под ръката и със щипка в другата, само махаме елемента на снежно бялото, щото съм доволен бубарак, та общо взето създаваме един безконечен хаос. То ваденето, не е като вкарването... така да знаете!

Веднъж изкарали чаршията от офиса, който ми се струваше около 6 квадрата максимум, откривам, че той е 16 минимум и почвам да се чудя къде, по дяволите е стояла цялата тая бумащина. След малко се сещам, че стоеше къде ли не, а в последно време вече ми падаше и по главата, така че съм крайно благодарна за това решение да се оттървем от всичко ненужно в офиса и... да го засерем в склада , така че да пречи /ъъъ добре подредено по стелажи/,  на колегите, а не на нас, хо хо хо!

Докато сме на тема лято, от незнайно шкафче излиза диск с песни за морето, в резултат на което от безкрайното му слушане, акумулатора на колегата пада, но това са едни дребни житейски подробности, защото малко след това сме свързали отново компютрите, че даже и мрежата и всичко чудодейно работи, така че да танцуваме на Хулио Иглесиас е най-нормалното нещо, което може да се случи насред тая шизофрения.

Едни муат пържоли, други дрънкат чаши, само моя будна трезвеност наблюдава тоя процес, докато си забърсва бялото бюро, което гадините ми изплескаха нарочно в синьо, щото ми завидяха, че ми е подреденичко и чистичко. .. за разлика от всичко наоколо. Един боядисва таваните бели, но настава лека проблематичност, когато се присреща по разни ъгли с владетелите на синия валяк и общо взето е една игра на котка и мишка кой-кого и колко качествено ще наклепа другия.

В крайна сметка установяваме, че за един ден е невъзможно да оправим всичко, затова се позоваваме на поговорката не върши нещата днес, когато можеш да ги оставиш за утре. Така де, дори и при добро желание, нямаше как да стане днес. Затова просто примъкнахме масата вътре, за да не ни е хладно. Подозирам, че затова отидоха за второ зареждане на вътрешно гориво.

В крайна сметка се предадох и си тръгнах, просто защото да преглъщам с водица не е далавера, но който кара, трябва да е примерен. Оставих няколко оцелели, стабилни играчи, които се надявам, че няма да сринат офиса до понеделник.. Или ако да, ще ги помоля да ми оставят бюрото с багажа под навеса, та ако реши да вали да съм поне на сухо, мерси. .. Ще поживеем, ще видим.

 




Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. makont - Дорич, що не викна на помощ,
30.03.2014 09:45
аз съм царица по изкарването. Всичко ми излезе, щях да оправя и при вас. Усмивки за чистниците. Все пак, помисли си, колко ще ви е чистичко и подредено, както казва Карлсон:"Искам да ми е чистичко, иначе няма да играя". Сигурна съм, че после нищо няма да можете да си намерите, докато пак не се създаде т.н. вътрешен ред/хаос/. Усмивки!
цитирай
2. dorichela - Маконт,
30.03.2014 11:25
по-скоро и ние като Карлсон заложихме и на кюфтетата :D Редът никога не е бил на почит, ама... ще се оправим и с това :)
цитирай
3. martito - :))))))))
31.03.2014 15:31
А я сега кажи - днес позна ли си работниОТ офис?:))))))
цитирай
4. dorichela - Наде...
31.03.2014 16:13
както го зарязах в събота, така си го намерих днес :)
цитирай
5. martito - :)))))))))))))))))))))) Така си и ...
31.03.2014 16:32
:)))))))))))))))))))))) Така си и мислех..:)))))
А поне некоя прЪжолка не те ли чакаше?:)))))))
цитирай
6. dorichela - Еее,
31.03.2014 16:45
днес не :) днес само гърч! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dorichela
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3890075
Постинги: 496
Коментари: 14852
Гласове: 43609
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031