Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2012 12:24 - ПРЕЗИДЕНТ-САМОДЕЕЦ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 7728 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

 


ПРЕЗИДЕНТЪТ ПЛЕВНЕЛИЕВ ИМА ДВОЙКА ПО ГЕОГРАФИЯ И АРИТМЕТИКА

Има едно селце недалеч от Трявна. Казва се Торбалъжи. На времето го бях прекръстил на Работническо дело. Сега цялата ни преса, а и електронните ни медии се борят за името на това село. А отделни водещи отдавна са го прибавили към фамилиите си. Вижте как добре звучат: Маргарита Торбалъжи. Или Николай Дудуков-Торбалъжи. Тошо Торбалъжи.
Но това е реалността и няма как без вълшебната пръчица да оправим ситуацията. Но вълшебната пръчица не я търсете при Астор. Тя е на друго място. Расте в Южния парк. Само трябва да се отреже с трион и да се оформи като вълшебната тояга. И понеже не е екологично да се посяга на дряна, същата работа може да свърши и пернишката суровачка, която, както знаете, е винкел с пуканки.
Но същият този сценарии трябва да се изпълни и спрямо българските „политици и държавници”. Липсата на морал и качества с нищо не могат да се компенсират. Дори да им пратим Дани Дантелата да ги учи да псуват на руски и да пеят „Кипучая, могучая”.
За съжаление в България при думата „избори” всеки си запушва носа и се надява, че ще бъде избрано по-малкото лайно. На мен ми се яде портокал, но ми го дават в преработен вид. И това никак не ми харесва.
При разговорите с президента на Чехия Вацлав Клаус българският президент улучи чак от третия път на коя държава е президент Клаус. При което аз му писах незабавно двойка по география. Е, вярно, можеше да го поразходи още малко из Източна Европа, но тогава Клаус щеше да получи мускулна треска от ходене от държава в държава, щеше да бъде конкурент на Джордж Буш-младши и да се радва на световна известност в „Ю тюб”. Заедно с онази наша самодейна певица, която стана световна „знаменитост” с прочита си на песента на Уитни Хюстън „I always love you”.
Всъщност, това което сближава певицата и нашия президент е именно самодейността и  желанието на всяка цена да ги харесваме и обичаме. В резултат на което ние спираме да ги харесваме и обичаме. И започваме да разбираме защо жена му не иска да се появява с него на обществени места.
Но нека погледнем и една друга „приоритетна идея” на президента-самодеец.
По телевизията този „гигант на мисълта и баща на българската демокрация” в продължение на 7 минути ни убеждаваше, че   до 2020 година ще ходим да караме ски с метрото. Такава идея не може да се пръкне във всяка глава. Такива глави се случват много рядко и на тях се радват най-много патоанатомите. След като набързо оправи летището и направи директни полети до София от всички балкански държави, той разви разгърнато идеята си как в почивните дни турци, гърци, сърби, румънци и онези, които се наричат македонци ще пълнят самолетите, за час пристигат в София, оттам с метрото се качват до лифта в Драгалевци и от там директно на Витошко лале.
Както виждате, идеята е мнооого примамлива. Идват балканджиите в София, вадят едни мноого пари, слагат ги в един контейнер за увеличаване на пенсиите, след което парите отиват уж за строеж на магистрали и за енергийна ефективност. Такава идея може да се роди само в още една глава, но няма да ви кажа името на човека, защото Бойко Борисов ще се разсърди.
От тук нататък следва малко логика. Според документите, лифтът Драгалевци има капацитет 300 човека за час. А според други документи линията на метрото, която отива до аерогарата и евентуално до Драгалевци в пиковите часове има капацитет 38 000 пътника на час. Приемаме, че в събота и неделя няма пикови часове и електричките ще минават не на 4, а на 8 минути. Приемаме и, че ще бъдат наполовина пълни. Получава се, според аритметиката цифрата 9 500 човека. Приемаме, че на ски от тях ще отидат само 500 човека от София. Още толкова ще хванат директния самолет от Белград, Атина, Истанбул, Скопие и Букурещ и ще отидат на лифта. Само дето не мога да разбера как 1000 човека ще бъдат извозени за един час. Тук има няколко възможности. Първата е да се увеличи скоростта на лифта на 80 км/ч. Което незабавно ще ни направи световни шампиони. Французи, японци и китайци имат скоростни влакове, а ние-скоростни лифтове. Другата възможност е да се направят към седалките на лифта още няколко сгъваеми седалки, лично изработени от Росен Плевнелиев. Но това автоматично води и до няколко промени. Първо, Пирогов трябва да премести в Драгалевци и второ, трябва да се изгради нов екарисаж с капацитет 1000 трупа на час. Това автоматично ще заличи безработицата в Драгалевци и дори ще се наложи да се внася работна ръка от Бояна, Симеоново и евентуално от Гоце Делчев. А от Витошко лале ще се направи втори лифт до Банкя, да  се заличи и там безработицата и кметицата Фандъкова да прави хубави масажи на изморените скиори и скиорки. Някой ще пита защо намесвам и Фандъкова? Отговорът е много лесен. Тя беше включена в делегацията за Катар, за да предложи на шейха ал Тани Софийската централна баня и тази в Банкя, за да се плацика там харема му.
Предлагам на Плевнелиев да се срещнат с Фандъкова и да обединят усилията си в тази насока.
Няма начин да не станат световно известни.
Да са ни честити!

 


 




Гласувай:
7



1. pontis - Всъщност Плевнелиев имаше предвид,
03.04.2012 13:52
че метрото ще ходи на ски от летището до Драгалевци...
цитирай
2. stultus - Роската започна ударно...
03.04.2012 14:32
...с тонове ентусиазъм и няколко хиляди издънки, но в сравнение с предишния на този пост е като глътка свеж въздух, а и хората се забавляват :) По някои неща ми напомня на Желев - пада си малко шматка но мисля че е свестен човек. Освен това явно има желанието да бъде добър президент, а това е важно.
цитирай
3. apostapostoloff - Покойният Васил Цонев обичаше да казва:
03.04.2012 15:56
"В България никой не бива да се присмива на самодейците, защото всички българи си изкарват хляба със самодейност."
цитирай
4. hatanasov - Направо е обида.
03.04.2012 21:53
за колоритното селце да се свързва с ДС.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736740
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031